7. regijski festival zaTE (26.- 28. 9. 2018)
september 19, 2018
Razpis za dodelitev sredstev finančne pomoči za nakup in vgradnjo malih čistilnih naprav
september 21, 2018
Prikaži vse

8. pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu

8. pravljična noč in dan na Žužemberškem gradu

 Žužemberški grad, eden najslikovitejših gradov na slovenskem, bo kot v pravljici že sedmič zopet oživel s tradicionalno pravljično nočjo in dnevom na gradu.

Seinsenbergensis Tumultus – viteški red Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu, ki deluje v okviru TD Suha krajina, bo skupaj s prijatelji srednjega veka iz vse Slovenije v soboto 22. septembra pripravil že 8. srednjeveško-renesančni pravljični grajski večer, v nedeljo, 23. septembra pa pravljični dan.

Na gradu bodo obiskovalce sprejeli grajska gospoda, vitezi, grajske gospodične in otroci. Za otroke bo pripravljena zanimiva in poučna grajska raziskovalna pot. Večer bo ob odprtem ognju namenjen pripovedovanju in branju pravljic ter povesti, srednjeveški glasbi in opazovanju zvezd.

 Čez cel naslednji dan bo predstavljeno življenje na gradu. Predstavljeni bodo zapisi iz tega obdobja, potekala bo delavnica lokostrelstva, mečevanja, in srednjeveškega ter renesančnega plesa. Predstavljene bodo stare otroške igre iz obdobja srednjega veka in renesanse. Razstavljenega bo veliko orožja, ščitov, glasbenih instrumentov in še mnogo zanimivih predmetov.

 Vljudno vabljeni, ne bo vam žal.

Urnik:

sobota, 22. 9. 2018, od 17.00 do 21.00

nedelja, 23. 9. 2018, od 10.00 do 17.00

 

 Vstopnina: dobra volja, zadovoljni pa bomo z vašimi prostovoljnimi darovi

 TD Suha krajina